Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Народний депутат України
  • Позафракційний

Разумков заявив, що буде виключати з партійних списків кандидатів з негативною репутацією

9 червня 2019 року на з'їзді партії "Слуга народу" голова партії Дмитро Разумков заявив, якщо хтось дійсно буде не достойний представляти українське суспільство в ВРУ під прапорами партії "Слуга народу " за наявності вагомих доказів, негативу від журналістів, громадськості, то така особа буде прибрана зі списку партії". "Якщо по кому-небудь буде знайдений негатив, серйозний негатив, ми будемо вивчати ту інформацію, яку будуть давати журналісти, громадські працівники, і виходячи з цього, якщо хтось дійсно буде не достойний представляти українське суспільство в ВРУ під прапорами партії "Слуга народу ", ми його приберемо". Відео (23:38).
Виконано
Сказано 9 червня 2019 р.

Джерело

  • https://youtu.be/NQ0jvAjyUd8?t=1418
  • https://youtu.be/xBv4gVzU7HU?t=1307
  • https://censor.net.ua/resonance/3134927/dmitriyi_razumkov_raschet_borzymi_schenkami_ili_okrugami_eto_tochno_ne_pro_nas_kupit_franshizu_v_partii?fbclid=IwAR2WvckeSMCJRFc48HOMz_Hb6lZr5DNdF0R21JXOckiEmjYkrPEtP5zjrfc
  • https://www.facebook.com/sluganarodu.official/photos/a.607234163115920/626369094535760/?type=3&theater

Результат

1 липня 2019 року в інтерв'ю Дмиро Разумков повідомив:

"Ми зараз говоримо про список, і у нас по законодавству є можливість до 8 липня відкликати тих чи інших кандидатів. Ми це будемо робити 6 числа. Якщо ми з якихось людям допустили помилки, ми їх виправимо.

І щоб ні в кого не було бажання розповідати, що це мої два депутата, а тут я заплатив, я нагадаю - ми не будемо толерувати корупцію в парламенті. Якщо будуть докази у правоохоронних органів злочинної діяльності, мені буде все одно це мій депутат чи чужий, нехай залучають до відповідальності".

3 липня 2019 року на прес-конференції Дмитро Разумков повідомив з приводу питання журналіста про одну з сумнівних особистостей на думку журналістів Михайла Соколова: "Станом на сьогодні він дійсно є в списку партії "Слуга народу", є інформація про те, що він є громадянином Росіі. Там не все однозначно. Цю інформацію ми зараз перевіряємо, остаточне рішення буде прийнято на з'їзді партії "Слуга народу". "Очищення списку" та затвердження за правилами буде приймати з'їзд партії ".Відео (21:57).

6 липня 2019 року був проведений черговий з'їзд партії "Слуга Народу". За результатами постпраймеріз, було виключено 5 кандидатів. Серед них: Боярчук Роман Михайлович (№71); Вітікач Віталій Вікторович (№177); Кавун Ольга Олександрівна (№78); Соколов Михайло Юрійович (№99); Рагімова Анастасія Боорисівна (№170). Також два кандидата звернулись до голови партії із заявою про виключення зі списку за власним бажанням: Баланюк Юрій Вікторович (№164) та Коробкова Олена Анатоліївна (№31). Обіцянка отримує статус "виконано", оскільки відбулось виключення зі списку партії "Слуга Народу" кандидатів з негативною репутацією, як про це недноразово заявляв лідер відповідної політичної сили Дмитро Разумков.