Україна відмовилася обговорювати звільнення моряків – МЗС РФ

Читать на русском
Влада України відмовилася обговорювати питання про звільнення моряків, затриманих у Керченській протоці в листопаді 2018 року.

Влада України відмовилася обговорювати питання про звільнення моряків, затриманих у Керченській протоці в листопаді 2018 року.

Про це в четвер, 4 липня, заявила представник МЗС РФ Марія Захарова, пише ТАСС, передає «Слово і Діло».

«Ми отримали від України офіційну відмову від обговорення цієї теми в принципі. 26 червня, після отримання офіційної відмови, яка також супроводжувався офіційними заявами по лінії міністерства закордонних справ України, від обговорення російської дипломатичної ноти ніяких інших нот, пропозицій, заяв і спроб обговорення від Києва не надходило», - сказала Захарова.

У МЗС України 26 червня отримали ноту від МЗС РФ. Суть пропозиції полягала в наданні Україні письмових гарантій продовження кримінального переслідування моряків «відповідно до російського законодавства».

Президент Володимир Зеленський заявив, що МЗС не повідомив йому про цю ноту і відчитав за це голову відомства Павла Клімкіна. Він в свою чергу заявив, що офіс Зеленського попався на «дипломатичний розлучення».

Пізніше в Росії заявили, що Україна може змінити свою відповідь на ноту.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: