Трамп зробив тему українських моряків однією з пріоритетних – Путін

Читать на русском
Водночас, за словами Путіна, «головне, щоб це не було в рамках передвиборної кампанії в Україні, щоб ці процеси не були пов'язані з внутрішньополітичною українською тематикою».

Президент РФ Володимир Путін заявив, що тема українських моряків піднімалася президентом США Дональдом Трампом в ході спілкування на G20 як одна з пріоритетних.

Про це він заявив в суботу за підсумками саміту G20, повідомляє Інтерфакс, передає Слово і Діло.

«Ця тема піднімалася - я не пам'ятаю, на обіді чи в ході нашої зустрічі. Але, у всякому разі, президент США зробив цю тему однією з пріоритетних в ході нашого спілкування на «двадцятці», - сказав Путін.

«Ми пояснили, що там відбувається. Говорили на цю тему. Рішення поки немає. У нас іде судовий розгляд. Потрібно дочекатися, будемо потім це вирішувати», - додав він.

Водночас, за словами Путіна, «головне, щоб це не було в рамках передвиборної кампанії в Україні, щоб ці процеси не були пов'язані з внутрішньополітичною українською тематикою».

Раніше повідомлялося, що під час зустрічі Путіна і Трампа на саміті G20 в Осаці обговорювалася, зокрема, тема України.

Володимир ЗеленськийПрезидент України
Зеленський пообіцяв повернути всіх військовополоненихСказано 9 квітня 2019 р.Статус обіцянки: У процесі

Зустріч Путіна і Трампа на саміті в Осаці тривала півтори години. За даними Білого дому, президенти, зокрема, обговорили ситуацію в Ірані, Сирії, Венесуелі та Україні. Також Трамп закликав Путна не втручатись у вибори.

Як повідомлялося, Міжнародний трибунал з морського права зобов'язав Росію негайно звільнити українських моряків і кораблі.

Додамо, 9 квітня 2019 року, ще будучи кандидатом у президенти України, Володимир Зеленський пообіцяв повернути всіх військовополонених.

Як відомо, українські моряки потрапили в полон у РФ після російської агресії в Керченській протоці 25 листопада 2018 року, троє з них отримали поранення. У РФ моряків звинуватили в незаконному перетині кордону. Українці своєї провини не визнають і вважають себе військовополоненими.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: