Путін відреагував на звернення Зеленського щодо звільнення українських моряків

Читать на русском
Президент Росії Володимир Путін прокоментував ситуацію зі звільненням українських військовополонених моряків.

Президент Росії Володимир Путін прокоментував ситуацію зі звільненням українських військовополонених моряків, заявивши, що питання вирішується «спокійно, в робочому режимі».

Про це він заявив під час підсумкової прес-конференції саміту G20 в Осаці, передає «Слово і Діло».

Чому РФ буде змушена звільнити українських моряків?25 червня 2019 року збігає термін відведений Російській Федерації на негайне звільнення незаконно захопленених українських моряків і кораблів.

«На що я б хотів звернути увагу. По-моєму, вже новопризначений начальник генерального штабу української армії підтвердив, що це була провокація української армії, організована Порошенком під час передвиборчої боротьби... Якщо так, то фактично українська сторона визнала, що це була провокація з їхнього боку. Ми спокійно, в робочому режимі це питання вирішимо. У нас є питання щодо деяких осіб, затриманих в Україні. Тут крім моряків... вони виконували наказ, і все. Ми віддаємо собі в цьому звіт. Але вони порушили російський закон. Тому потрібно спокійно, в робочому режимі з цим розібратися», - заявив Путін після прохання журналіста прокоментувати звернення до нього президента України Володимира Зеленського.

Путін також згадав, що «обміни йдуть», кажучи про повернутих раніше чотирьох полонених.

«Ось хороший приклад контакту з тими, з ким потрібно вести діалог. І результат на обличчя. Якщо нинішня влада так буде вести роботу, звичайно, ми багато чого зможемо досягти», - заявив російський президент.

Раніше Волкер назвав «пропозицію» РФ по морякам пасткою.

Також нагадаємо, Саміт ЄС закликав РФ відпустити українських моряків і повернути кораблі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: