Волкер назвав «пропозицію» РФ щодо моряків пасткою

Читать на русском
Волкер сказав, що російська «пропозиція» Україні брати участь в кримінальному розслідуванні щодо моряків є образою правосуддя.

Пропозиція Росії щодо передачі захоплених нею українських моряків Україні на умовах гарантії, що вони продовжать відбувати призначений російським судом термін в українській в'язниці є образливим.

Про це спецпредставник Держдепу США щодо України Курт Волкер заявив в коментарі polygraph.info, передає Слово і Діло.

«Волкер сказав, що російська «пропозиція» Україні брати участь в кримінальному розслідуванні щодо моряків є образою правосуддя, оскільки не було ніяких підстав для їх затримання по-перше, так само як і образою ООН і суверенітету України», - йдеться в публікації.

«Росія не пропонувала звільнити захоплених нею українських моряків», - процитував Волкер назву статті на своїй сторінці в twitter.

«Це була пастка», - додав він.

Володимир ЗеленськийПрезидент України
Зеленський пообіцяв повернути всіх військовополоненихСказано 9 квітня 2019 р.Статус обіцянки: У процесі

Як повідомлялося, Міжнародний трибунал з морського права зобов'язав Росію негайно звільнити українських моряків і кораблі.

Додамо, 9 квітня 2019 року, ще будучи кандидатом у президенти України, Володимир Зеленський пообіцяв повернути всіх військовополонених.

Як відомо, українські моряки потрапили в полон у РФ після російської агресії в Керченській протоці 25 листопада 2018 року, троє з них отримали поранення. У РФ моряків звинуватили в незаконному перетині кордону. Українці своєї провини не визнають і вважають себе військовополоненими.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: