РФ назвала умову звільнення українських моряків

Читать на русском
Російська Федерація готова передати Україні укладених моряків, якщо Київ дасть гарантії їхнього кримінального переслідування за російськими законами.

Російська Федерація готова передати Україні утримуваних моряків, якщо Київ дасть гарантії їхнього кримінального переслідування за російськими законами.

Про таку пропозицію в середу, 26 червня, повідомила прес-служба МЗС України, пише «Слово і Діло».

Чому РФ буде змушена звільнити українських моряків?25 червня 2019 року збігає термін відведений Російській Федерації на негайне звільнення незаконно захопленених українських моряків і кораблів.

Відзначається, що вчора МЗС України отримало ноту Міністерства закордонних справ Російської Федерації з пропозицією, щоб Україна дала письмові гарантії продовження кримінального переслідування моряків «відповідно до російського законодавства».

«Вважаємо цю пропозицію Росії неприйнятною і такою, що загострює суперечкою між Україною і Росією по імунітету військових кораблів. Про це українська сторона вже проінформувала Міжнародний трибунал з морського права», - йдеться в повідомленні.

У МЗС України також зажадали, щоб Росія без будь-яких подальших умов виконала Наказ Міжнародного трибуналу із морського права і невідкладно звільнила захоплених 24 українських моряків.

Раніше саміт ЄС закликав РФ відпустити українських моряків і повернути кораблі.

Також нагадаємо, Трамп обговорить із Путіним питання українських моряків на зустрічі в червні.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: