Генштаб: військовим не потрібно просити дозвіл на вогонь у відповідь

Читать на русском
Українські військові мають дозвіл відкривати вогонь у відповідь на агресію з боку окупантів. Додаткових дозволів їм не треба.

Українські військові мають дозвіл відкривати вогонь у відповідь на агресію з боку окупантів.

Як пише «Слово і Діло», про це на брифінгу заявив заступник командувача ООС, керівник безпекової групи Тристоронньої контактної групи з питань мирного врегулювання на Донбасі генерал-майор Богдан Бондар.

Не стріляти у відповідь: чим може закінчитися такий режим на ДонбасіЛеонід Кучма хоче прописати в угоді щодо тиші на Донбасі не стріляти у відповідь, а також запровадити заборону на обстріл цивільних об'єктів.

«Відповідно до розпорядження начальника Генштабу, головнокомандувача, командувача ОС і командирів бригад дозволяється самостійно застосовувати техніку та озброєння в разі загрози життю або втрати території. Після цього не проводиться якихось каральних заходів, розбірок, тому що від цього залежить життя та здоров'я наших військовослужбовців, від цього залежить, у тому числі, моральний клімат у тих колективах, які виконують бойові завдання», - сказав Бондар.

Нагадаємо, 7 червня ворог обстріляв позиції ООС поблизу Новолуганська, внаслідок чого загинуло двоє воїнів та 11 бійців отримали бойові травми та поранення різної важкості. У штабі підкреслили, що як тільки ворожа батарея виявила себе вогнем, об’єднаними силами було негайно застосовано вогневі засоби ураження у відповідь.

Раніше повідомлялось, що Кучма заявив про необхідність прописати в нових домовленостях про «режим тиші» в зоні збройного конфлікту норму «не стріляти у відповідь».

Пізніше Кучма пояснив, що умова «не стріляти» має стосуватися виключно «провокаційних обстрілів» з цивільних об'єктів.

ГПУ відкрила справи через резонансні заяви щодо Донбасу.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: