Климпуш-Цинцадзе обурила заява Зеленського про Донбас

Читать на русском
Климпуш-Цинцадзе обурилася через формулювання із заяви Президента України Володимира Зеленського про загострення ситуації на Донбасі.

Віце-прем'єр-міністр із питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванна Климпуш-Цинцадзе обурилася через формулювання із заяви Президента України Володимира Зеленського про загострення ситуації на Донбасі, оприлюдненої прес-службою глави держави, а саме щодо надії, що «російська сторона відновить контроль над підрозділами».

Які рішення команди Зеленського юристи вважають суперечливими й до чого це призведеРозпуск ради, призначення Богдана, повернення Саакашвілі громадянства України та деякі інші рішення команди президента суперечливі з точки зору права. Чим це обернеться, ми спитали у юристів.

Свій коментар вона опублікувала в Facebook, передає «Слово і Діло».

«Хочу вірити, що сталася неймовірно прикра помилка. Тому що, якщо президент вважає, що на окупованих територіях Сходу України щось може відбуватися без відома Кремля, то це катастрофа. Ще більший жах полягає в тому, що РФ у заяві президента виглядає майже стабілізуючою стороною. Це те, що хоче чути Путін», - написала Климпуш-Цинцадзе.

Також, за її словами, потрібно провести негайне службове розслідування, якщо хтось наважився порадити сказати таке президенту. Крім того, вона додала, що президент Володимир Зеленський має оперативно надати пояснення даної позиції.

«Пояснення глави держави мають бути швидкими і вичерпними, інакше це капітуляція, яку суспільство не сприйме. Президент повинен усвідомлювати ті небезпеки, яким він піддає державу», - зазначила Климпуш-Цинцадзе.

Раніше в Кремлі заявили, що Путін поки не планує контактувати із Зеленським.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: