ГПУ відкрила справи через резонансні заяви щодо Донбасу

Читать на русском
Генпрокурор Юрій Луценко в п'ятницю, 7 червня, заявив, що ГПУ відкрила справи після резонансних заяв щодо Донбасу.

Генпрокурор Юрій Луценко в п'ятницю, 7 червня, заявив, що ГПУ відкрила справи після резонансних заяв щодо Донбасу.

Про це повідомляє «Слово і Діло».

Мир на Донбасі: чи можливо перезавантажити Мінський процесПрезидент України Володимир Зеленський вимагає визначити терміни виконання Мінських угод. Кучма пропонує зняти блокаду та прописати положення не стріляти у відповідь.

Він заявив, що зареєстрував в Єдиному реєстрі досудових розслідувань справи за фактом підготовки до фінансування тероризму, підготовки до перешкоджання діяльності Збройних сил України, державної зради.

«Сьогодні я особисто зареєстрував у ЄРДР резонансну справу. За фактом підготовки до фінансування тероризму... Це для тих, хто вважає, що можна відновити торговельні відносини із терористичними організаціями, які захопили українське майно... Ще одна справа за фактом підготовки до перешкоджання діяльності ЗСУ та інших формувань. І ще одна справа за фактом державної зради... Це фактові справи. Хочу сказати всім реваншистам і капітулянтам, закон один для всіх», - заявив генпрокурор.

Він також зазначив, що мова йде про заяви представників України в контактній групі в Мінську і людей із «владних кабінетів».

«Сьогодні я з подивом дізнався, що росіяни нібито втратили контроль над терористичними угрупованнями... Це не так... Ще більше обурення викликає пропозиція представників у контактній групі заборонити вогонь у бік противника. Я зробив так, як рекомендував президент. Подивився на фото двох синів... і вчинив так, як й повинен вчинити генеральний прокурор», - сказав Луценко.

Відзначимо, напередодні спецпредставник ОБСЄ у ТКГ Донбасом Мартін Сайдік заявив, що питання про зняття економічної блокади було піднято представниками «ЛДНР», а не Леонідом Кучмою, і підтримане в загальній формі РФ.

Також напередодні сам Кучма роз'яснив, у чому полягає пропозиція не стріляти у відповідь.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: