Кучма в Мінську запропонував зняти блокаду з Донбасу – Сайдік

Читать на русском
Тристороння контактна група з мирного врегулювання ситуації на Донбасі на наступному засіданні розгляне питання про зняття економічної блокади з ОРДЛО.

Тристороння контактна група з мирного врегулювання ситуації на Донбасі на наступному засіданні розгляне питання про зняття економічної блокади з ОРДЛО.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомив спеціальний представник голови ОБСЄ Мартін Сайдик, передає ТАСС.

«Ця пропозиція була зроблена Леонідом Кучмою, і це, дійсно, так. Вона була підтримана й представниками окремих районів Донецької та Луганської областей. Це питання буде винесено на розгляд засідання економічної підгрупи наступного разу», - цитує Сайдика російське видання.

Він вважає, що введення в березні 2017 року блокади Донбасу сприяло розриву відносин між сторонами. «Тому зараз треба працювати в протилежному напрямку. Зняття блокади - це був би великий прогрес», - зазначив Сайдік

Як повідомила у коментарі Громадському прес-секретарка представника України в Мінську Леоніда Кучми Дарка Оліфер, на переговорах ТКГ Кучма висловив позицію президента України Володимира Зеленського, яка полягає в тому, що економічна блокада Донбасу є проблемою і її треба вирішувати.

Нагадаємо, Тристороння контактна група мирного врегулювання ситуації на Донбасі домовилася про новий механізм припинення вогню. Також під час засідань обговорювалися питання обміну військовополоненими.

Глава держави Володимир Зеленський повернув в переговори Мінського процесу другого президента України Леоніда Кучму.

Кучма погодився з пропозицією чинного президента Володимира Зеленського очолити Тристоронню контактну групу, повідомивши, що раніше «працював в якості весільного генерала», а тепер буде «приймати рішення».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: