Зведення ООС: 7 обстрілів з початку доби, є загиблі та поранені

Читать на русском
На Донбасі 2 українських військових отримали поранення. Від початку поточної доби окупанти 7 разів обстріляли позиції ОС, 2 військовослужбовців загинули, 4 – отримали поранення, ще 4 – травмовані.

Минулої доби бойовики 16 разів порушили режим припинення вогню, 2 українських військових отримали поранення. Від початку поточної доби окупанти 7 разів обстріляли позиції ОС, 2 військовослужбовців загинули, 4 – отримали поранення, ще 4 – травмовані.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє прес-центр Об'єднаних сил.

Скасування блокади ОРДЛО: що засвідчила ініціатива КучмиПредставник України в ТКГ в Мінську Леонід Кучма запропонував зняти блокаду з ОРДЛО. Про можливе відновлення торгівлі з ОРДЛО поговорили з експертами.

Підкреслюється, що 6 червня бойовики один раз застосували заборонені Мінськими угодами міномети калібру 120 мм.

«Ворог також обстрілював наших захисників з озброєння бойових машин піхоти, протитанкових ракетних комплексів, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів, автоматичної стрілецької та снайперської зброї», - заявили в штабі.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Схід» окупанти 14 разів обстріляли позиції ОС: поблизу Опитного, Чермалика і Мар'їнки та в районі Павлополя і Водяного.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Північ» українські позиції були обстріляні двічі : поблизу Майорська - з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

За даними розвідки, 6 червня одного окупанта було знищено.

«Від початку поточної доби ворог обстріляв позиції Об'єднаних сил сім разів. У районі відповідальності оперативно-тактичного угрупування «Схід» ворог здійснив три обстріли позицій українських захисників: поблизу н.п. Павлопіль двічі - з великокаліберних кулеметів; в районі села Гнутове - зі стрілецької зброї», - йдеться у звіті.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угрупування «Північ» окупанти 4 рази обстріляли українські позиції: поблизу н.п. Новолуганське - з артилерійських систем калібру 122 мм та мінометів калібру 120 мм; поблизу села Травневе - із озброєння БМП та автоматичних станкових гранатометів; поблизу села Зайцеве - з автоматичних станкових гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

Нагадаємо, у Зеленського назвали умови зняття блокади на Донбасі.

Раніше спецпредставник ОБСЄ в ТКГ із врегулювання ситуації на сході України Мартін Сайдік заявив, що питання про зняття економічної блокади було піднято саме представниками «ЛДНР», а не Кучмою, і підтримане в загальній формі РФ. Напередодні Сайдік говорив, що з ініціативою зняти економічну блокаду з «ЛДНР» виступив саме представник України Леонід Кучма.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: