Зеленський повернув Кучму до контактної групи

Читать на русском
Кучма буде головою української сторони Тристоронньої контактної групи. Зокрема, президент назвав дату зустрічі мінської групи – 5 червня.

Президент Володимир Зеленський повернув Леоніда Кучму до контактної групи.

Як пише «Слово і Діло», про це він заяви на брифінгу.

Зеленський зазначив, що тепер Кучма буде головою української сторони Тристоронньої контактної групи. Зокрема, президент назвав дату зустрічі мінської групи – 5 червня.

«Зустрічався з нашими партнерами зі США, Франції, Німеччини. З іншими партнерами з ЄС. Ми обговорювали питання припинення війни на Донбасі. У нас є спільна позиція - це відновлення наших переговорів у Нормандському форматі. Це і розблокування мінського процесу. Вже 5 червня буде зустріч Тристоронньої групи на чолі з Леонідом Кучмою», - заявив Зеленський.

Нагадаємо, минулого року Леонід Кучма завершив роботу в Тристоронній контактній групі (ТКГ) щодо Донбасу в Мінську. Його замінив колишній перший заступник міністра закордонних справ Руслан Демченко.

23 червня 2014 року Кучма увійшов до Тристоронньої контактної групи й представляв Україну на переговорах із «ДНР» та «ЛНР» за участю представників Росії та ОБСЄ. 20 вересня Кучма підписав мінський меморандум. 2 лютого 2015 року президент України Петро Порошенко призначив Кучму офіційним представником України в Тристоронній групі з питань врегулювання конфлікту на Донбасі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: