Ситуація на Донбасі: 5 обстрілів, є загиблий

Читать на русском
Один український військовослужбовець загинув внаслідок обстрілу з боку незаконних збройних формувань з початку доби до 18:00.

Один український військовослужбовець загинув внаслідок обстрілу з боку незаконних збройних формувань з початку доби до 18:00.

Про це повідомляється на сторінці операції Об'єднаних сил в Facebook, пише «Слово і Діло».

Карта ООС: ситуація на сході України на 5 червняСитуація на сході країни на 5 червня 2019 року за даними РНБО України, прес-центру ООС, Міністерства оборони, журналістів і волонтерів.

«Внаслідок ворожих обстрілів загинув один військовослужбовець Об'єднаних сил. На обстріл з боку збройних формувань Російської Федерації наші підрозділи дали адекватну відповідь, втрати противника уточняются», - йдеться в звіті.

Всього з початку доби бойовики п'ять разів порушили режим припинення вогню: з ручних протитанкових гранатометів, великокаліберних кулеметів, автоматичної стрілецької та снайперської зброї.

Три обстрілу припали на район відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Схід»:

  • поблизу смт Талаківка Кальміуського району м.Маріуполь з боку непідконтрольного уряду с.Пікузи з ручних протитанкових гранатометів,

  • в районі с.Водяне Волноваського району Донецької області - з боку с.Азов з великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї,

  • в районі с.Новогрігорївки Волноваського району - з боку с.Староласпа з великокаліберних кулеметів.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Північ» бойовики із автоматичної стрілецької та снайперської зброї з боку селища Золоте-5 двічі обстріляли позиції Об'єднаних сил поблизу селища Золоте-1 (обидва селища - частина Золотова Попаснянського району Луганської області).

Як раніше повідомлялося, танковий резерв ООС проводить навчання на Донбасі.

Також нагадаємо, на Донбас відвезли тонни гуманітарки для очищення води.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: