Зеленський звернувся до РФ через загострення ситуації на Донбасі

Читать на русском
Зеленський нагадав, що сьогодні в результаті посилення обстрілів позицій ООС на Донбасі загинули троє військовослужбовців і ще троє були поранені.

Президент Володимир Зеленський звернувся до Росії через загострення конфлікту на Донбасі.

Про це він написав у Facebook в середу, 5 червня, передає «Слово і Діло».

Повернення Криму та Донбасу: якими будуть перші кроки нового президентаПрипинення війни та повернення контролю над окупованими територіями Донбасу – саме в цих питаннях українці очікують рішучих кроків нової влади. Чи має таку стратегію команда президента Зеленського, аналізував політолог Олександр Радчук.

Зеленський нагадав, що сьогодні в результаті посилення обстрілів позицій ООС на Донбасі загинули троє військовослужбовців і ще троє були поранені. Він висловив співчуття сім'ям загиблих.

«Хочу звернутися до керівництва РФ і командування її окупаційних сил на Донбасі. Загострення конфлікту - не найкращий фон для відновлення переговорів в Мінську. Нам не потрібно зайвий раз нагадувати про можливість ескалації вашої агресії. Сьогодні ми обговоримо з європейськими колегами її відкриту демонстрацію, а українська делегація в Мінську нагадає про неприпустимість спроб діалогу з нами з позиції сили», - написав він.

Відзначимо, сьогодні в районі проведення ООС на Донбасі за добу 4-5 червня бойовики 20 разів порушили режим припинення вогню, в результаті обстрілів загинули троє українських військовослужбовців, ще троє були поранені.

Нагадаємо, 4 червня в ході спільного брифінгу з генсеком НАТО Йенсом Столтенбергом Зеленський заявив, що готовий до переговорів з Російською Федерацією. Однак, він додав, що для того, щоб почати переговори з РФ слід посилити політичну, економічну і військову сфери України.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: