Суд залишив без обов'язків директора Інституту землеробства

Читать на русском
Столичний райсуд не побачив підстав для продовження обов'язків керівнику підконтрольного академії аграрних наук інституту.
Віктор Камінськийфото: «Слово і Діло»

Суд не продовжив обов'язків директору Національного наукового центру «Інститут землеробства» Національної академії аграрних наук України Віктору Камінському, якого Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура підозрюють у причетності до заволодіння 13,25 га землі під Києвом в Гатному.

Таке рішення 31 травня ухвалила слідча суддя Солом'янського районного суду міста Києва Вікторія Жовноватюк за результатами розгляду клопотання САП, повідомляє «Слово і Діло».

Камінському визначили 576,3 тисячі гривень застави. Також на нього поклали такі обов'язки: прибувати за першою вимогою; повідомляти про зміну місця проживання; не відлучатися з місця проживання без дозволу; утримуватися від спілкування з іншими підозрюваними та свідками, а також здати закордонні паспорти.

Як відомо, Камінського підозрюють в причетності до розкрадання землі під Києвом у Гатному. За версією слідства, в Інституті землеробства розпочали процедуру відчуження понад 15 га землі в Гатному через дорадчій орган – раду науковців – для прикриття незаконної діяльності і надання цим діям вигляду колегіального рішення. Також директор Інституту землеробства надавав своїм підлеглим вказівки для виділення цієї землі, в тому числі своєму першому заступнику Петру Вишнівському.

У САП розповіли, що пов'язані особи з Камінським оформили право власності на деякі землі, які були відчуженні в ДП «Чабани». Крім того, на багатьох документах, на підставі яких відчужили ці землі, були підписи саме Камінського. Там додали, що детективи зафіксували багато телефонних з'єднань між Камінським, організатором Віталієм Оборським та іншими співучасниками.

Нагадаємо, суд залишив Камінського на посаді директора Інституту землеробства. Раніше за нього внесли заставу.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: