Науковому співробітнику Інституту землеробства не знайшли браслет

Читать на русском
Столичний райсуд продовжив обов'язки науковому співробітнику інституту підпорядкованого академії аграрних наук.

Суд до 14 червня продовжив обов'язки наукового співробітника Інституту землеробства Національної академії аграрних наук України Івана Шевченка, крім носіння електронного браслету, оскільки правоохоронці не знайшли вільного.

Таке рішення 21 травня ухвалила слідча суддя Солом'янського районного суду міста Києва Вікторія Жовноватюк за результатами розгляду клопотання Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, повідомляє «Слово і Діло».

Прокурор САП Анастасія Андронова у зв'язку з наближенням дати завершення дії обов'язків подала клопотання про їх продовження. Вона просила суд до 14 червня продовжити дію всіх обов'язків, покладених на Шевченка, у тому числі носіння електронного браслету та заборони покидати населений пункт, в якому він проживає. Прокурор обґрунтувала своє клопотання тим, що ризики перешкоджання слідству не зменшилися і не зникли, а досудове розслідування триває.

Вивчивши клопотання, суддя Жовноватюк клопотання задовольнила частково. Так, вона продовжила дію лише чотирьох обов'язків: прибувати за першою вимогою; повідомляти про зміну місця проживання та роботи; утримуватися від спілкування зі свідками та іншими підозрюваними, а також здати на зберігання закордонні паспорти.

Як відомо, суд відпустив Шевченка під особисте зобов'язання з покладанням низки обов'язків.

Нагадаємо, суд продовжив обов'язки академіку НААН у справі розкрадання землі. Також суд відпустив керівника держпідприємства «Чабани».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: