Розкрадання землі: директор Інституту землеробства вніс заставу

Читать на русском
Підозрюваний антикорупційними правоохоронними органами керівник підпорядкованому академії інституту вніс гроші під заставу.
Віктор Камінськийфото: «Слово і Діло»

За директора Інституту землеробства Національної академії аграрних наук України Віктора Камінського внесли 576,3 тисячі гривень застави.

Про це журналісту «Слова і Діла» повідомили проінформовані джерела.

Як відомо, Камінського підозрюють в причетності до розкрадання землі під Києвом у Гатному. За версією слідства, в Інституті землеробства розпочали процедуру відчуження понад 15 га землі в Гатному через дорадчій орган – раду науковців – для прикриття незаконної діяльності і надання цим діям вигляду колегіального рішення. Також директор Інституту землеробства надавав своїм підлеглим вказівки для виділення цієї землі, в тому числі своєму першому заступнику Петру Вишнівському.

У САП розповіли, що пов'язані особи з Камінським оформили право власності на деякі землі, які були відчуженні в ДП «Чабани». Крім того, на багатьох документах, на підставі яких відчужили ці землі, були підписи саме Камінського. Там додали, що детективи зафіксували багато телефонних з'єднань між Камінським, організатором Віталієм Оборським та іншими співучасниками.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру віце-президенту НААН Ануш Балян та Камінському. Пізніше, в прокуратурі розповіли деталі цієї справи. А у НАБУ оприлюднили схему заволодіння землею під Києвом. Пізніше, суд обрав Камінському запобіжний захід у вигляді застави.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: