Суд пояснив, чому не відсторонив директора Інституту землеробства

Читать на русском
Столичний райсуд не побачив підстав для відсторонення керівника національного наукового центру підпорядкованого аграрній академії.
Віктор Камінськийфото: «Слово і Діло»

Суд залишив Віктора Камінського на посаді директора Національного наукового центру «Інститут землеробства» Національної академії аграрних наук України, оскільки не побачив ризиків його перешкоджання слідству.

Про це йдеться у мотивувальній частині рішення слідчого суддя Солом'янського районного суду міста Києва Максима Вишняка, повідомляє «Слово і Діло».

Суддя вказав, що ризик незаконного впливу на свідків нівелюється процесуальними обов'язками, які покладені на Камінського рішенням суду про обрання запобіжного заходу. Також Вишняк підкреслив, що слідством не наведено конкретних фактів, які б підтверджували протиправну поведінку підозрюваного і вказували на ті обставини, що перебуваючи на посаді директор Інституту може знищити чи підробити речі та документи або перешкоджати кримінальному провадженню іншим чином.

Також суддя додав, що Камінського підозрюють у вчиненні правопорушення, події якого відбувалися у 2013-2014 роках, а слідством наразі у цьому провадженні було вилучено достатню кількість речей та документів, а тому ризиків немає.

Нагадаємо, суд визначив заставу директору Інституту землеробства, а також поклав на нього процесуальні обов'язки. Пізніше, він вніс заставу.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: