Розкрадання землі: суд залишив на посаді директора Інституту землеробства

Читать на русском
Столичний райсуд не побачив підстав для відсторонення керівника підпорядкованої аграрній академії установи з землеробства.
Віктор Камінськийфото: «Слово і Діло»

Суд залишив на посаді директора Інституту землеробства Національної академії аграрних наук України Віктора Камінського, якого Національне антикорупційне бюро і Спеціалізована антикорупційна прокуратура підозрюють у причетності до заволодіння 13,25 га землі під Києвом у Гатному.

Таке рішення 28 березня ухвалив слідчий суддя Солом'янського районного суду міста Києва Максим Вишняк за результатами розгляду клопотання детектива НАБУ погодженого прокурором САП, повідомляє «Слово і Діло».

Детектив Віктор Ярема просив суд відсторонити Камінського від посади, оскільки той може використати свою посаду для перешкоджання слідству. Зокрема, як він вказав, директор Інституту землеробства може знищити, приховати або спотворити речі, які мають значення для провадження й які не знайдені правоохоронцями. Також Камінський може незаконно впливати на свідків у провадженні, оскільки частина з них є його підлеглими. Крім того, детектив вважає, що підозрюваний у змові з іншими підозрюваними може перешкоджати слідству іншим чином.

Своєю чергою адвокати Камінського всі наведені детективом ризики спростували.

Вислухавши обидві сторони, суддя Вишняк залишив клопотання без задоволення.

Як відомо, Камінському та іншим повідомили про підозру у причетності до заволодіння 13,25 га землі в Гатному.

Нагадаємо, директору Інституту землеробства визначили заставу як запобіжний захід. Пізніше він її вніс.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: