Супутник «Либідь»: суд відпустив Гріншпона

Читать на русском
Столичний райсуд задовольнив прохання антикорупційного прокурора про застосування особистого зобов'язання для підозрюваного.
Солом'янський суд Києвафото: «Слово і Діло»

Суд відпустив під особисте зобов'язання колишнього позаштатного радника генерального директора Державного космічного агентства України Михайла Гріншпона, якого НАБУ та САП підозрюють у причетності до нанесення збитків державному підприємству «Укркосмос» на суму понад 8 мільйонів доларів.

Таке рішення ухвалила 28 травня слідча суддя Солом'янського районного суду міста Києва Олена Курова за результатами розгляду відповідного клопотання САП, повідомляє «Слово і Діло».

Прокурор Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Віталій Кравець просив суд застосувати до Гріншпона запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання, оскільки ризики ховатися від слідства; впливати на свідків, а також приховати, спотворити або знищити речові докази не зменшилися. Прокурор додав, що обставинами, які перешкоджають завершенню досудового розслідування, є необхідність виконання вимог ст. 290 КПК України, складання обвинувального акту та реєстру матеріалів досудового розслідування.

Нагадаємо, НАБУ завершило розслідувати справу «Укркосмоса». Раніше суд продовжив обов'язки колишнього директора «Укркосмоса». Також суд продовжував домашній арешт Гріншпона.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: