НАБУ завершило розслідувати справу «Укркосмосу»

Читать на русском
У Національному бюро завершили слідство щодо двох підозрюваних у справі супутника Либідь і нанесення збитків Укркосмосу.

Детективи Національного антикорупційного бюро завершили досудове розслідування у кримінальному провадженні за підозрою колишнього генерального директора державного підприємства «Укркосмос» Сергія Капштика та його позаштатного радника Михайла Гріншпона.

Про повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на заяву Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

«Прокурорами САП ухвалено рішення про завершення досудового розслідування у кримінальному провадженні за фактом зриву виконання програми із запуску Національної системи супутникового зв'язку, ключовим елементом якого мав би стати перший український геостаціонарний супутник «Либідь», – наголосили в прокуратурі.

За інформацією САП, прокурорами надано доручення про відкриття зібраних під час досудового розслідування доказів підозрюваним, а саме Капштику, Гріншпону та їх захисникам. В прокуратурі додали, що після ознайомлення сторін провадження із зібраними доказами прокурорами САП буде вирішено питання про спрямування обвинувального акту до суду.

Крім того, у САП повідомили, що ними було виділено в окреме провадження розслідування можливої причетності до вчинення цих злочинів представників іноземної сторони програми.

«У продовженні дослідження цих обставин прокурори САП сподіваються на співпрацю канадських правоохоронців», – підкреслили в прокуратурі.

Нагадаємо, екс-гендиректор «Укркосмосу» підозрюється у зловживанні службовим становищем на користь офшорної компанії, власником якої був його позаштатний радник. Гріншпону, крім організації цього злочину, також інкриміновано розтрату забезпечених урядовою гарантією коштів у розмірі 8,245 млн доларів та їх подальше відмивання (легалізацію).

Раніше суд продовжив домашній арешт Гріншпона. Також суд обрав запобіжний захід екс-директору «Укркосмоса».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: