Суд наклав арешт на майно екс-директора «Укркосмосу»

Читать на русском
Столичний райсуд заарештував нерухомість колишнього керівника держпідприємства, якого підозрюють у завданні збитків.

Суд наклав арешт на квартиру та земельні ділянки колишнього генерального директора державного підприємства «Укркосмос» Сергія Капштика, якого детективи НАБУ підозрюють у завданні збитків підприємству.

Таке рішення ухвалив слідчий суддя Солом'янського районного суду міста Києва Вадим Сенін за результатами розгляду клопотання НАБУ, повідомляє «Слово і Дело».

Детективи НАБУ подали клопотання про накладення арешту на майно Капштика. Так, правоохоронці просили заарештувати квартиру площею 49,2 квадратних метрів і дві земельні ділянки площею 0,0304 і 0,0622 га. Суд клопотання задовольнив.

За версією слідства, в період 2011-2017 років екс-гендиректор «Укркосмосу», його позаштатний радник Михайло Гріншпон і ще одна особа організували схему, в результаті якої вивели за кордон і легалізували $8,24 млн, призначених для будівництва ракети-носія на потужностях ДП «ВО Південмаш». Зазначені кошти були виділені за кредитом Канадського експортного агентства під гарантії Кабінету міністрів України в розмірі $292,4 млн.

Для цього Капштик за вказівкою свого позаштатного радника підписав і передав представникам генерального підрядника проекту зі створення Національної супутникової системи зв'язку України – канадської корпорації Macdonald, Dettwiler And Associates Corp – документи з вимогою перерахувати кошти на рахунок компанії, підконтрольної Гріншпону. В результаті $8,24 млн з отриманих компанією позаштатного радника, зареєстрованою на Сейшельських островах, були використані в його власних інтересах.

Нагадаємо, НАБУ повідомило про підозру гендиректору «Укркосмоса». Пізніше суд відпустив його під особисте зобов'язання. Нещодавно детективи завершили розслідувати справу «Укркосмосу».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: