Сьогодні суд ООН почне розгляд заперечень Росії за позовом України

Читать на русском
Зеркаль заявила, що 3 червня Міжнародний суд ООН в Гаазі почне розгляд заперечень Росії про наявність у суду юрисдикції за позовом Україна проти Росії

Заступник глави Міністерства закордонних справ (МЗС) України Олена Зеркаль заявила, що 3 червня Міжнародний суд ООН в Гаазі почне розгляд заперечень Росії про наявність у суду юрисдикції за позовом Україна проти Росії.

Про це передає «Слово і Діло».

Трибунал ООН підтримав Україну. Чи відпустить РФ моряків на волю?25 травня Міжнародний трибунал із морського права зобов'язав Росію звільнити українських моряків і повернути захоплені судна.

«О 10:00 ранку Суд у Гаазі почне розгляд заперечень Росії про наявність у Суду юрисдикції по нашому великому позову. Росія скористалася своїм правом і зробила все можливе для того, щоб затягнути розгляд справи по суті», - заявила Зеркаль.

Вона повідомила, що українська делегація буде «професійно представляти юридичну позицію України та зробить все можливе, щоб переконати Суд у своїй юридичній правоті».

Раніше повідомлялося, що Російська Федерація заперечує наявність спору з Україною щодо конвенцій про боротьбу з фінансуванням тероризму та ліквідацію всіх форм расової дискримінації.

Нагадаємо, в квітні 2017 року суд в Гаазі ввів заходи проти Росії за расову дискримінацію в Криму.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: