Трибунал ООН: Клімкін відреагував на відповідь РФ

Читать на русском
Павло Клімкін назвав «млявою та беззубою» заяву МЗС РФ щодо рішення Міжнародного Трибуналу ООН.

Глава МЗС України Павло Клімкін назвав «млявою та беззубою» заяву МЗС РФ щодо рішення Міжнародного Трибуналу ООН про звільнення українських полонених моряків.

Про це Клімкін заявив у Твіттері, передає Слово і Діло.

«Почитайте мляву і беззубу заяву МЗС РФ щодо рішення Міжнародного Трибуналу з морського права, і зрозумієте масштаб нашої сьогоднішньої перемоги», - зазначив дипломат.

Клімкін додав, що відповідно до рішення Трибуналу, Росія має «повернути українські кораблі, а головне - звільнити наших моряків».

Зеленський прокоментував рішення трибуналу ООНПрезидент чекає від Росії сигналу для припинення конфлікту в вигляді виконання рішення трибуналу стосовно моряків.

Як повідомлялося, сьогодні Міжнародний трибунал з морського права зобов'язав Росію негайно звільнити українських моряків і кораблі, захоплені біля Керченської протоки в листопаді минулого року.

Тим часом, у МЗС Росії заявляють, що передбачені Конвенцією ООН з морського права процедури вирішення спорів не застосовуються до інциденту в Керченській протоці.

Володимир Зеленський заявив, що виконання Росією рішення трибуналу ООН може стати першим сигналом до закінчення конфлікту з Україною.

МЗС України очікує виконання РФ судового рішення.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: