Порошенко про рішення трибуналу: чергова червона лінія для Кремля

Читать на русском
Колишній президент України Петро Порошенко привітав рішення Міжнародного трибуналу з морського права.

Колишній президент України Петро Порошенко привітав рішення Міжнародного трибуналу з морського права, яке зобов'язує РФ звільнити захоплених у листопаді 2018 року українських моряків та їхні кораблі.

Про це Порошенко написав на своїй сторінці у Facebook, передає Слово і Діло.

«Вдячний професійній команді українських дипломатів, які в цей складний період залишаються на захисті справжніх національних інтересів. Це рішення – чергова червона лінія для Кремля, як і підтвердження правильності обраної нами стратегії. Пишаюся нашими моряками, які залишаються вірними своїй військовій присязі. Ви – герої, чия відданість захисту незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України є прикладом для всіх нас, як і пересторогою для тих, хто хотів би умиротворити агресора», – написав Порошенко.

Він закликав адміністрацію нового президента України Володимира Зеленського «не чекати імпульсів від суспільства», а самим формувати порядок денний звільнення українських заручників Кремля та окупованих територій.

«Уже не до жартів – час діяти! Кожен український політик має пам’ятати істину – не варто ні загравати з Росією, ні вірити її добросовісності. За кожною її обіцянкою ховається єдина мета – зруйнувати успіх європейської України. Сценарій війни пишеться у Кремлі, де для України заготовлена розв’язка – «мир через капітуляцію». Самогубством було б ставати співавторами цього сценарію», - - додав Порошенко.

Екс-президент наголосив, що лише справжнім і відповідальним лідерством України його можна переписати, а завершити – міжнародним трибуналом над агресором.

Як повідомлялося, сьогодні Міжнародний трибунал з морського права зобов'язав Росію негайно звільнити українських моряків і кораблі, захоплені біля Керченської протоки в листопаді минулого року.

Тим часом, у МЗС Росії заявляють, що передбачені Конвенцією ООН з морського права процедури вирішення спорів не застосовуються до інциденту в Керченській протоці.

Додамо, новообраний президент закликав РФ виконувати судове рішення.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: