Юрист розповів, чим РФ загрожує невиконання наказу трибуналу щодо моряків

Читать на русском
Міжнародний трибунал з морського права задовольнив позов України проти Російської Федерації щодо 24 українських моряків і зобов’язав Росію відпустити їх.

Невиконання Росією наказу Міжнародного трибуналу з морського права звільнити українських моряків матиме негативні наслідки для РФ.

Про це у Фейсбук повідомив президент Європейського комітету із запобігання катуванням, нелюдському або такому, що принижує людську гідність, поводженню або покаранню Микола Гнатовський.

«Це буде явним міжнародним правопорушенням, створить підставу для нових санкцій, прирече їх на програш справи в арбітражі по суті (бо це лише попередній етап), погано відіб'ється на перспективах у інших судах, підірве їхню правову, політичну і моральну позицію у всіх міжнародних форумах. Коротко кажучи, це дорого коштуватиме, значно дорожче, ніж просто відпустити моряків», — пише він.

Володимир ЗеленськийПрезидент України
Зеленський пообіцяв повернути всіх військовополоненихСказано 9 квітня 2019 р.Статус обіцянки: У процесі

Нагадаємо, Міжнародний трибунал з морського права задовольнив позов України проти Російської Федерації щодо 24 українських моряків і зобов’язав Росію відпустити їх.

Суд прийняв позитивне рішення і зобов’язав Росію негайно звільнити і повернути українські кораблі (19 голосів «за», 2 «проти»). Звільнити і повернути українських моряків (19 «за», 1 «проти»).

У МЗС України заявили, що очікують негайного звільнення українських моряків.

Як відомо, Курт Волкер закликав РФ виконати рішення трибуналу ООН.

Додамо, 9 квітня 2019 року, ще будучи кандидатом у президенти України, Володимир Зеленський пообіцяв повернути всіх військовополонених.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: