Єльченко прокоментував програш Росії в трибуналі

Читать на русском
Постійний представник України в ООН Володимир Єльченко згадав, як Росія сміялася над спробами ООН змусити її звільнити українських моряків

Постійний представник України в ООН Володимир Єльченко згадав, як Росія сміялася над спробами міжнародної організації змусити її звільнити українських моряків і закликав виконувати рішення Трибуналу організації.

Про це стало відомо з заяви дипломата у його мікроблозі у Twitter, передає Слово і Діло.

«Коли у грудні Генасамблея ООН у своїй резолюції 2/3 голосів закликала Росію звільнити наших моряків і кораблі, їхня делегація назвала це рішення «сміховинною спробою». Посміялися? Ідіть тепер виконуйте рішення Трибуналу ООН!», - зазначив Єльченко.

У зв'язку із дипломатичною перемогою України у справі про тимчасові заходи по звільненню українських моряків, яка розглядалася у Трибуналі ООН у Гамбурзі 25 березня, постпред наголосив, що добре сміється той, хто сміється останнім.

Юрист розповів, чим РФ загрожує невиконання наказу трибуналу щодо моряківМіжнародний трибунал з морського права задовольнив позов України проти Російської Федерації щодо 24 українських моряків і зобов’язав Росію відпустити їх.

25 квітня постійно діючий суд, створений згідно із Конвенцією ООН з морського права, задовольнив вимоги України про тимчасові заходи, яких має вжити Росія. Зокрема, суд зобов'язав РФ негайно звільнити полонених моряків і дозволити їм повернутися в Україну.

Згідно з рішенням суду, Росія зобов'язана виконати рішення трибуналу до 25 червня 2019 року.

Володимир Зеленський заявив, що виконання Росією рішення трибуналу ООН може стати першим сигналом до закінчення конфлікту з Україною.

МЗС України очікує виконання РФ судового рішення.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: