Данилюк розповів, що робитиме на новій посаді

Читать на русском
Призначений секретарем РНБО колишній міністр фінансів Олександр Данилюк заявив, що зробить з Ради нацбезпеки і оборони сильний аналітичний центр.

Призначений секретарем РНБО колишній міністр фінансів Олександр Данилюк заявив, що зробить з Ради нацбезпеки і оборони «сильний аналітичний центр».

Як пише «Слово і Діло», про це він сказав у вівторок на брифінгу в Києві.

Данилюк, РНБО і кадри Зеленського: хто насправді буде впливати на рішенняНовим секретарем РНБО призначений Олександр Данилюк. Генштаб також отримав нового керівника. 21 травня, Президент представив тих, кого взяв собі в радники, і в АП. Главою Адміністрації став Андрій Богдан.

За словами Данилюка, його мета перетворити РНБО на «стратегічний майданчик ухвалення важливих рішень для держави» і змусити цей орган працювати ефективно.

Він повідомив, що останнім часом до питань національної безпеки приєдналися питання енергетики і державних фінансів.

Нагадаємо, у вівторок сайт президента опублікував указ про призначення Олександра Данилюка секретарем Ради національної безпеки і оборони України.

За часів президентства Віктора Януковича Данилюк був його позаштатним радником і очолював Координаційний центр зі впровадження економічних реформ.

Після Революції Гідності Данилюк став членом команди Петра Порошенка, спершу як представник президента в уряді, а згодом – як заступник глави АП.

У 2016 році при формуванні уряду Володимира Гройсмана Данилюку доручили посаду міністра фінансів.

У 2017 році у міністра ускладнились стосунки з Порошенком та Гройсманом, а в червні 2018 року Верховна рада відправила його у відставку.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: