Данилюк: мене хотіли звільнити вже з першого тижня на посаді

Читать на русском
Екс-міністр фінансів України Олександр Данилюк повідомив, що у нього були дискусії з президентом з деяких питань.

Екс-міністр фінансів України Олександр Данилюк, якого напередодні відправили у відставку заявив, що звільнити його збиралися буквально в перший тиждень на посаді міністра.

Про це він заявив 8 червня в програмі «Ваша Свобода» на «Радіо Свобода», передає Слово і Діло.

«Мене рекомендував в уряд президент України. Якби мене рекомендували на позицію будь-якого іншого профільного міністра, можна було б очікувати: мовляв, він прийшов з якоїсь квотою і відстоює політику будь-якої партії. Я прийшов за квотою Блоку Петра Порошенка», - сказав Данилюк.

Топ-10 обіцянок міністра фінансів Олександра ДанилюкаДанилюк виконав 31 відсоток обіцянок на посаді міністра фінансів України. Але йому би здалося втілити в життя ще стільки ж з того, що він встиг наобіцяти проти того, що виконав.

За його словами, «міністр фінансів повинен бути технократів» для виконання своїх функцій.

При цьому, він зазначив, що в чомусь у нього було взаєморозуміння з АП, в чомусь - ні.

«Не було порозуміння, наприклад, з питання створення Служби фінансових розслідувань особисто з президентом. Якби я був максимально наближений - це зашкодило б процесу, а ми були в дискусії з президентом. Якщо згадувати, мене збиралися звільнити з першого ж тижня на посаді», - розповів Олександр Данилюк.

Він додав, що в його повноваження входило працювати з міжнародними інститутами, забезпечувати координацію з МВФ, Світовим банком та організаціями ЄС в частині макрофінансової допомоги.

«Моя співпраця з цими послами полягала не тільки в тому, щоб вести якісь політичні дискусії, я їх безпосередньо залучав до важливих реформ, наприклад, реформи ДФС, бо ми не могли вивести її (Державну фіскальну службу з підпорядкування Мінфіну. - ред). Вони просто злякалися це зробити», - заявив Данилюк.

Як повідомлялося, сварка Данилюка і Гройсмана за призначення заступника сталася ще на засіданні Кабміну 23 травня.

Данилюк заявив, що не буде подавати у відставкуСказано 31 травня 2018 р.Статус обіцянки: Виконано

Прем'єр заявив, що претензії до нього безпідставні.

31 травня міністр фінансів Олександр Данилюк заявив, що не подаватиме у відставку. За даними «Слова і Діла», більшість обіцянок міністра фінансів виконані. Рівень його відповідальності - 50%.

ТОП-10 обіцянок міністра фінансів - на інфографіці.

Хто з нардепів та як голосував за його відставку - за посиланням.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: