Шуфрич звинуватив Порошенка та Турчинова в державній зраді – Луценко

Читать на русском
Народний депутат Нестор Шуфрич подав до ГПУ заяву про вчинення держзради екс-президентом Порошенком та колишнім секретарем РНБО Турчиновим.

Народний депутат Нестор Шуфрич подав до ГПУ заяву про вчинення держзради екс-президентом Петром Порошенком та колишнім секретарем РНБО Олександром Турчиновим.

Як пише «Слово і Діло», про це в ефірі програми «Свобода слова» на телеканалі ICTV заявив генпрокурор Юрій Луценко.

Як повернення Портнова до України вплине на Зеленського?Екс-заступник глави АП часів Януковича Андрій Портнов повернувся в Україну. Адвокат Трампа зажадав від Зеленського заарештувати Коломойського. Про те, як ці події вплинуть на Зеленського, поговорили з експертами.

«Останні дні діячі минулого почали закидати нас десятками заяв про скоєння злочину. Одну із них я взяв із собою. Відомий пан Шуфрич приніс у ГПУ заяву про скоєння Турчиновим і Порошенком злочину. За його заявою, вони посміли дати наказ військам стріляти у тих, хто окуповував нашу землю, а значить мають відповісти, як він вважає, по статті 111 Кримінального кодексу - це державна зрада», - розповів Луценко.

Генпрокурор зазначив, що вважає подання такої заяви Шуфричем проявом реваншу. За його словами, заяви від представників режиму Януковича до правоохоронних органів є однією з причин, чому він не подав у відставку.

Нагадаємо, колишній заступник глави Адміністрації екс-президента Віктора Януковича Андрій Портнов заявив, що подав до Державного бюро розслідувань вже четверту заяву про «злочини» колишнього глави держави Петра Порошенка.

24 травня Портнов подав до ДБР ще одну заяву проти Порошенка, яка стосується відмивання коштів, легалізації незаконних доходів і несплати податків.

Згодом Державне бюро розслідувань розпочало досудове розслідування за фактом можливої державної зради президента Петра Порошенка за заявою екс-заступника глави Адміністрації колишнього президента Віктора Януковича Андрія Портнова.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: