Данилюк, РНБО і кадри Зеленського: хто насправді буде впливати на рішення

Читать на русском
Олег Ждановвійськовий експерт, полковник запасу

Команда Зеленського - це не тільки ті, кого представили суспільству. Це лише її зовнішня частина. На прийняття рішень впливатимуть інші люди.

Таку думку в коментарі «Слову і Ділу» висловив військовий експерт Олег Жданов.

«РНБО – дорадчий орган при президенті України. Те, що особи все ті ж – очевидно. Данилюк і до Франції їздив із Зеленським, і ходили чутки, що його призначать в МЗС, і міністром фінансів він був. РНБО – якраз дуже гарне місце для того, щоб прилаштувати. Начебто, як і розумні думки можна висловлювати, і президент може приймати рішення самостійно, не спираючись на РНБО», - каже Жданов.

Вірогідно, справжня команда Зеленського – аж ніяк не ті люди, чиї прізвища називають, акцентував експерт.

«Дмитро Разумков – це більшою мірою просто потрібен для публічних заяв, грубо кажучи. Він не приймає рішень. Разумков озвучує те, що йому говорять», - вважає він.

Зеленський оголосив перші кадрові рішення і провалив ще одну обіцянкуСеред перших кадрових рішень Зеленського - призначення Андрій Богдана та Руслана Рябошапки. Хоча президент обіцяв нових людей.

Експерт передбачає, що є команда, яка чітко займається питаннями кадрових призначень і формуванням політичних рішень для президента Зеленського.

На його думку, є ті, хто входить у зовнішню команду, а є люди, які реально будуть впливати на прийняття рішень.

«Є ті, хто входить у зовнішню команду. І Данилюк якраз в її складі. Він озвучує те, що йому говорять. Разумков також. Богдана призначили главою АП. Але реально головний там Шефір. Це людина, яка працювала із Зеленським з самого початку. Очевидно, що він буде впливати на прийняття рішень. Баканов – друг дитинства Зеленського. Не видається дивним його прив'язка до СБУ. Ймовірно, він буде правою караючою рукою в команді Зеленського», - міркує експерт.

«Однозначно, ті люди, які стояли біля витоків із Зеленським впливатимуть на прийняття тих чи інших рішень», - резюмував Олег Жданов.

Відзначимо, призначення Андрія Богдана главою АП юристи вважають неоднозначним.

Раніше ми писали, що Зеленський оголосив перші кадрові рішення і провалив ще одну обіцянку.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: