Відставка Турчинова: топ-обіцянок політика на посаді секретаря РНБО

Читать на русском

Секретар Ради національної безпеки і оборони Олександр Турчинов подав у відставку 17 травня 2019 року. Він буде виконувати повноваження до ухвалення заяви про відставку, яку він написав сьогодні. «Слово і Діло» пропонує подивитись, як чиновник виконував свої обіцянки та відібрали топ-запевнень політика.

Нагадаємо, що Турчинов був призначений на посаду секретаря РНБО 15 грудня 2014 року. Станом на 17 травня 2019 року він дав 39 обіцянок, з яких 28 виконав (72%), 9 – провалив (23%) і 2 мали би бути виконані до кінця каденції.

Серед того, що Турчинову вдалося реалізувати, варто виділити обіцянку, що витрати на оборону, поки не буде звільнена територія України, зменшувати не будуть. Також йому вдалося виконати запевнення, що в кожній області буде створена бригада територіальної оборони, а також обіцянка, що в разі активізації російських військ на сході України буде введено воєнний стан.

З того, що секретар РНБО не зміг виконати, мабуть найважливіше – це запевнення зупинити терористичну загрозу на сході. Провалив він й обіцянку, що всі українські військові в Криму отримають статус учасника бойових дій. Не встиг Турчинов виконати обіцянку, що винні у катастрофі літака малайзійських авіаліній будуть покарані.

Раніше ми повідомляли, що Президент України Петро Порошенко звільнив свого радника Олега Медведєва.

Також ми писали, що Міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявив в відеозверненні, що він готовий піти у відставку і зробить це у день інавгурації.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: