Порядок денний ВР: депутати призначать дату інавгурації Зеленського

Читать на русском
У ВР депутати планують розглянути питання інавгурації Володимира Зеленського . У Раді зареєстровано 8 проектів постанов.

У Верховній раді у четвер , 16 травня, депутати планують розглянути питання інавгурації Володимира Зеленського . У Раді зареєстровано 8 проектів постанов.

Як пише «Слово і Діло», про це свідчить план роботи ВР.

Відкритий лист обраному президенту України Володимиру ЗеленськомуВолодимир Зеленський раніше критикував владу за невиконання обіцянок. Аналітики порталу Слово і Діло попереджають: новообраному президенту буде непросто. Кожне його слово уже почали записувати.

Почнуть робочий день парламентарі з проекту закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення діяльності ДБР.

А другим у порядку денному стоїть питання інавгурації. Мова йде про «Проект Постанови про проведення урочистого засідання Верховної Ради України, присвяченого складенню присяги Українському народові новообраним Президентом України (проект н.д. С.Міщенка надано 10.05.2019, проект н.д. В.Балоги – 10.05.2019, проект н.д. В.Купрія – 10.05.2019, проект н.д. С.Капліна – 10.05.2019, проект н.д. В.Купрія – 14.05.2019, проект н.д. В.Куренного – 15.05.2019, проект н.д. А.Терерука – 15.05.2019)».

Також сьогодні ВР розгляне ряд документів щодо реформи парламенту (друге читання), аграрні питання та щодо ЗСУ.

Нагадаємо, 3 травня було зареєстровано постанову нардепа Сергія Міщенка про інавгурацію Зеленського о 10:00 19 травня. Ще одну постанову (нардепа Віктора Балоги) було зареєстровано 6 травня, у ній також вказана дата 19 травня о 10:00. Ще дві постанови було зареєстровано 7 травня. Зокрема, нардеп Віталій Купрій запропонував провести інавгурацію 20 травня о 10:00. Нардеп Сергій Каплін у своєму проекті постанови пропонує провести інавгурацію в два етапи: перший - 19 травня у парламенті, а другий - 3 червня - на НСК «Олімпійський».

10 травня нардеп Олександр Сугоняко подав до Ради свій проект постанови, в якому запропонував провести інавгурацію 1 червня о 10:00. Разом з тим, вже 11 травня документ був відкликаний.

Я цього не говорив: які обіцянки встиг дати Володимир Зеленський – тестЩе до інавгурації Зеленський дав вже 100 обіцянок. Пропонуємо перевірити чи знаєте Ви, що він обіцяв, а чого ні щодо війни та миру, зниження плати за комуналку, президентські кортежі та літаки.

13 травня нардеп Віталій Купрій подав ще один проект постанови, в якому датою інавгурації пропонується визначити 26 травня о 10:00.

Ще два проекти постанови були подані до Ради 14 травня. Так, нардеп Володимир Курінний пропонує провести інавгурацію 17 травня о 10:00, а інавгурацію 28 травня о 10:00 пропонує провести група нардепів, серед яких Андрій Тетерук, Юрій Береза, Михайло Хміль, Остап Єднак, Олексій Мушак.

В ході засідання 15 травня регламентний комітет ВР розглянув проекти постанов про інавгурацію Зеленського, визнавши їх законними. При цьому, в.о. глави регламентного комітету Павло Пинзеник зазначив, що інавгурація в два етапи, як пропонує Каплін, не передбачена чинним законодавством, а голосування за призначення інавгурації на 17 і 28 травня має проходити в два етапи, оскільки потрібно буде внести зміни до порядку денного сесії.

Як відомо, Зеленський закликав Раду призначити інавгурацію на 19 травня.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: