Відкритий лист обраному президенту України Володимиру Зеленському

Читать на русском
Володимир Зеленський раніше критикував владу за невиконання обіцянок. Аналітики портала Слово і Діло попереджають: новообраному президенту буде непросто. Кожне його слово уже почали записувати.

Шановний Володимире Олександровичу!

Найближчими днями Ви офіційно вступите на посаду президента України. Ви отримали величезний кредит довіри від 73% українців, які прийшли на вибори. Але вирішення проблем від Вас чекає вся країна, що звикла дивитися на будь-яку владу скептично.

Обіймаючи свою посаду протягом наступних п'яти років, пам'ятайте про помилки, яких припускалися всі ваші попередники, пам'ятайте, за що Ви критикували представників влади, й будьте готові до критики на власну адресу.

Ви неодноразово критикували владу за невиконання обіцянок – ми ж робимо це щодня вже протягом десятиліття. Критикуємо не голослівно, а підкріплюємо фактчекінгом і документами, які ретельно збираємо.

У Вас є унікальний шанс увійти в історію України як влада, яка виконує обіцянки. Для цього потрібно небагато:

  • тверезо оцінювати свої можливості;

  • не піддаватись завищеним очікуванням виборців і спокусі вводити в оману тих, хто радий обманюватися;

  • приділяти більше уваги справам, а не словам.

Інавгурація ще не відбулася, а сотня Ваших програмних і поточних обіцянок уже зафіксована на нашому порталі. Після того, як Ви станете повноправним президентом України, наші аналітики продовжать уважно стежити за виконанням зобов'язань, які Ви встигли на себе взяти і які візьмете в майбутньому – кожне Ваше слово буде відстежене, кожен Ваш крок буде записаний.

Безсумнівно, Вас оцінюватимуть за різними критеріями. Хтось – за успіхами в установленні миру, хтось – за прогресом у реформах. Ми – за співвідношенням зробленого до сказаного. Нам, як і суспільству загалом, не цікаві причини, з яких задумане не відбулося, ми вимогливі й чіпляємося до кожного сказаного слова, кожної озвученої дати.

Команда аналітичного порталу «Слово і Діло» бажає, щоб Ви виправдали надії виборців і показали не лише нове обличчя, але й нову якість української політики.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: