У Раді пропонують нову дату інавгурації

Читать на русском
Нардеп Купрій пропонує провести інавгурацію Зеленського 26 травня. В іншій його постанові пропонується призначити церемонію на 20 травня. Ще три постанови пропонують 19 травня.

Засновник і єдиний член депутатського об'єднання За Зеленського нардеп Віталій Купрій зареєстрував проект постанови про призначення дати інавгурації новообраного президента Володимира Зеленського, запропонувавши нову дату.

Про це пише «Слово і Діло».

Інавгурація Зеленського відбудеться навіть за відсутності голови КСУ – юристЯкщо голову Конституційного суду України відсторонять від виконання обов’язків до інавгурації обраного президента Володимира Зеленського, законом передбачено, хто його замінить під час церемонії.

«Провести 26 травня 2019 року о 10 годині в сесійній залі Верховної Ради України урочисте засідання Верховної Ради України, присвячене складенню присяги Українському народові новообраним президентом України», - йдеться в проекті постанови.

Раніше сьогодні нардеп від БПП Олександр Сугонятко відкликав постанову про інавгурацію 1 червня.

Таким чином, зараз у парламенті зареєстровано п'ять проектів постанов з трьома датами інавгурації - 19, 20 і 26 травня.

Як повідомлялося, під час сьогоднішнього засідання погоджувальної ради стався скандал. Нардепи зажадали від спікера ВР Андрія Парубія призначити інавгурацію на 19 травня. Глава парламенту пообіцяв, що до кінця тижня дата буде призначена.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: