Раді запропонували провести інавгурацію на стадіоні

Читать на русском
У ВР зареєстрували вже п’ять постанов щодо дати проведення інавгурації Володимира Зеленського. Один з документів пропонує провести церемонію на стадіоні Олімпійському.
Фото «Слово і Діло».

У Верховній раді зареєстрували вже п’ять постанов щодо дати проведення інавгурації переможця президентських виборів Володимира Зеленського. Один з документів пропонує провести церемонію на стадіоні НСК «Олімпійський».

Як інформує «Слово і Діло», про це пише «Громадське».

Особливості проведення інавгурацій п’яти президентів УкраїниПід час інавгурації перед Януковичем зачинялися двері, в Ющенка не злетів у небо білий голуб, а Кучма сам відклав булаву.

Позафракційні депутати Віктор Балога та Сергій Міщенко зареєстрували постанови 10270-1 та 10270, в яких пропонують провести інавгурацію 19 травня.

Депутат від БПП Сергій Каплін також виступає за 19 травня, але в його постанові 10270-3 пропонується провести інавгурації у два етапи — перший 19 травня у Верховній Раді, а другий — 3 червня на «Олімпійському».

Каплін пояснює свою ідею необхідністю «забезпечення участі громадськості та запрошених гостей іноземних держав».

«З метою залучення максимальної кількості іноземних гостей та забезпечення можливості безпосередньої присутності бажаючих громадян України», — йдеться у пояснювальній записці.

Позафракційний депутат Віталій Купрій, який раніше оголосив про створення позафракційного об’єднання «за Зеленського», у постанові 10270-2 пропонує провести інавгурацію 20 травня. Проводити церемонію у День пам’яті жертв політичних репресій недоречним.

Нагадаємо, депутат від фракції «Блок Петра Порошенка» Олександр Сугоняко зареєстрував у Верховній раді постанову про проведення інавгурації Володимира Зеленського 1 червня.

Раніше перший заступник голови Верховної ради Ірина Геращенко заявила, що дату інавгурації новообраного президента парламент призначить наступного пленарного тижня, з 14 травня.

4 травня Зеленський зажадав щоб інавгурація відбулася вже 19 травня.

У той же день голова Інституту національної пам’яті (УІНП) Володимир Вятрович нагадав, що на кожну третю неділю травня припадає День пам’яті жертв політичних репресій, тому 19 травня є невдалою датою для інавгурації президента.

Також відзначимо, у Зеленського відповіли В'ятровичу на заперечення з датою інавгурації.

10 травня Зеленський записав відеозвернення, в якому наполіг на інавгурації 19 травня.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: