Пинзеник розповів подробиці визначення дати інавгурації

Читать на русском
Говорячи про порядок розгляду проектів постанов, він зазначив, що вони мають бути винесені на голосування в тій послідовності, в якій вони реєструвалися.

Голова Верховної Ради України уповноважений розпорядитися про дату урочистого засідання для приведення до присяги новообраного президента, якщо парламент голосуванням не затвердить жоден із проектів постанов про призначення інавгурації, пояснив в.о. голови регламентного комітету парламенту Павло Пинзеник.

Про це нардеп сказав журналістам в середу в Києві, пише «Слово і Діло».

Під загрозою розпуску: чи домовляться депутати про дату інавгураціїУ Верховній раді вже зареєстрували кілька постанов щодо дати інавгурації Зеленського. Команда нового президента наполягає на 19 травня.

«Далі можливий розвиток подій двома шляхами. Голова Верховної Ради зобов'язаний в будь-якому випадку - це його регламентний обов'язок - провести консультації із новообраним президентом щодо дати проведення урочистого засідання та запропонувати якесь рішення Верховній Раді України, сподіваюся, загальне», - зазначив Пинзеник.

Разом із тим він припустив, що може бути зареєстрований ще один проект постанови про призначення дати інавгурації «того чи іншого авторства».

Крім того, керівник регламентного комітету відзначив, що якщо жодна із винесених на голосування постанов не набере необхідну кількість голосів, спікер парламенту своїм розпорядженням призначає інавгурацію.

«Якщо жодна з тих постанов, які будуть винесені на голосування, не набере достатньої кількості голосів, і голова Верховної Ради одноосібно визначить таку дату за результатами консультацій з президентом - так воно й буде. Додаткового голосування Верховної Ради не потрібно», - пояснив Пинзеник.

Говорячи про порядок розгляду проектів постанов, він зазначив, що вони мають бути винесені на голосування в тій послідовності, в якій вони реєструвалися.

Нагадаємо, під час засідання 15 травня комітет Ради визнав законними сім проектів постанов про дату інавгурації.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: