Топ-15 найбільших підприємств, які мають найбільші податкові борги в 2019 році

Читать на русском

Всі ми платимо податки, й не лише через відрахування із зарплати, а й після кожної покупки в магазині. Але є великі платники податків. Це підприємства, від яких подекуди залежить економіка цілого міста чи району. «Слово і Діло» подивилось, які великі українські підприємства з різних причин невчасно сплачували державі податки цього року. Ми склали топ-15 найбільших підприємств-податкових боржників у 2019 році.

За даними Державної фіскальної служби України, загальна сума податкового боргу підприємств станом на 10 квітня 2019 року становить 91,2 млрд грн. Найбільший податковий боржник в Україні – ПАТ «Укрнафта», що накопичило 15% від загального боргу всіх підприємств – 13,7 млрд грн.

Інші підприємства мають значно менший відсоток від загальної суми боргу. Друге місце нашого рейтингу посіло ТОВ «Парком Транс», яке має виплатити 2 млрд грн податків (2,1%). Далі йде ПП «Петра-Резерв» із боргом у 1,8 млрд грн (1,9%).

До першої п’ятірки боржників також увійшли уповноважена особа НГВУ «Полтаванафтогаз» ПАТ «Укрнафта», що має виплатити державі 1,7 млрд грн (1,9%), та уповноважена особа ТОВ «Надра Геоцентр» із боргом у 1,6 млрд грн (1,7%).

У кінці топ-15 боржників розташувалися три підприємства, кожне з яких має виплатити державі 0,6% боргу, але різні суми: ТОВ «Міжгалузева торговельна компанія» заборгувала понад 571 млн грн, ТОВ «Автосервіс-Т» має виплатити 556 млн грн, ДП «Антрацит» – 540,3 млн грн.

Нагадаємо, ми писали, що за шість місяців 2018 року до бюджету України від приватизації надійшло лише 0,2% від запланованого доходу.

Також ми повідомляли, що на початку 2019 року ФДМУ домовився з МВФ щодо розблокуввння великої приватизації. Між тим від малої приватизації Україна отримала мільярд гривень за дев’ять місяців.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: