Держбюджет отримав від малої приватизації мільярд

Читать на русском
За дев'ять місяців в системі Prozorro.Продажі було проведено 808 аукціонів, на яких продано 552 об'єкти державної власності.

Україна отримала один мільярд гривень від малої приватизації, а ось велика приватизація все ще заблокована судом.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомив міністр Кабінету Міністрів Олександр Саєнко на своїй сторінці в Facebook.

Мала приватизація в Україні: назвали кількість об'єктів, що продаютьсяФонд державного майна України виставив на продаж уже 210 об'єктів малої приватизації сумарною стартовою вартістю понад 113 мільйонів гривень.

«1 мільярд гривень! Саме стільки за 9 місяців надійшло до бюджетів усіх рівнів з моменту старту малої приватизації», - написав він.

За цей час, за його даними, в системі Prozorro.Продажі було проведено 808 аукціонів, на яких продано 552 об'єкти державної власності.

«Зокрема, продаж об'єктів нерухомого майна приніс 826 мільйонів гривень, майнових комплексів - 103 мільйони, корпоративних прав - 101 млн, а ще транспортного обладнання на 29,5 мільйона, промислової техніки на 10 мільйонів і багато іншого», - зазначив Саєнко.

Також він перерахував рекорди малої приватизації:

найдорожчий успішно проданий лот - 57 млн ​​грн за пакет акцій Тернопільського радіозаводу Оріон; найдорожчий виставлений лот - 50 млн грн за приміщення у Львові на площі Ринок загальною площею 481 кв. м; найбільше зростання ціни - 80000% за господарське приміщення загальною площею 65 кв. м у Хмельницькій області.

«На жаль, велика приватизація досі все ще заблокована судом. Це свідчить, що прозорий процес, який було розпочато урядом, Міністерством економічного розвитку і торгівлі України, Фондом державного майна України спільно з нашими міжнародними партнерами, точно не всіх влаштовує. Безпрецедентний випадок, коли уряд і Фонд держмайна в результаті судового рішення з забезпечення позову позбавлені можливості почати пошук і залучення інвестицій у державний сектор», - зазначив міністр Кабміну.

Нагадаємо, раніше Кабмін оновив список об'єктів приватизації. З переліку великої приватизації уряд виключив вісім об'єктів і додав 16 нових.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: