ФДМУ домовився з МВФ щодо розблокуввння великої приватизації

Читать на русском
Голова Фонду держмайна і представник МВФ обговорили можливість вирішення проблем, які блокують процес великої приватизації.

Фонд державного майна України та Міжнародний валютний фонд обговорили можливість вирішення проблем, які блокують процес великої приватизації.

Як пише «Слово і Діло», про це за підсумками зустрічі з представником МВФ Йостою Люнгманом повідомив у четвер, 10 січня, голова ФДМ Віталій Трубаров у Facebook.

Гройсман розповів про підготовку до приватизації 10 великих об'єктівДля проведення великої приватизації запросили міжнародних радників. Уряд сподівається залучити найкращі інвестиції.

«Домовилися з постійним представником МВФ Люнгманом спільними зусиллями вирішити проблеми, які блокують процес великої приватизації. Чітка вимога МВФ – почати в 2019 році продажі компаній із переліку великої приватизації», – написав він у соцмережі.

За словами Трубарова, відібрані на конкурсі 5 місяців тому консорціуми інвестиційних радників зараз не можуть розпочати безпосередню підготовку через судові позови.

«Фактично з квітня минулого року простоює ОПЗ, а інвестиційний радник Pericles Global Advisory в складі консорціуму з White & Case LLP, Kinstellar, KPMG Ukraine і SARS Сapital не може почати процес підготовки до приватизації та реструктуризації боргів заводу, в тому числі й перед «Нафтогазом», що дало б можливість підприємству почати виробництво продукції», – пояснив голова Фонду держмайна.

Раніше Кабінет Міністрів оприлюднив перелік об'єктів великої приватизації держвласності на 2019 рік.

Також повідомлялося, що в Україні скасували перший конкурс із великої приватизації.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: