Французька поліція затримала десятки людей на акціях «жовтих жилетів»

Читать на русском
У Франції під час акцій жовтих жилетів відбулися зіткнення протестувальників з поліцією в містах Нант і Ліон, правоохоронці застосували сльозогінний газ.

У Франції під час акцій «жовтих жилетів відбулися зіткнення протестувальників з поліцією в містах Нант і Ліон, правоохоронці застосували сльозогінний газ.

Як пише «Слово і Діло», за даними МВС Франції, 11 травня на вулиці по всій країні вийшли 18,6 тисячі осіб. Водночас, як стверджують активісти руху, на суботню акцію зібралися 37 тис. учасників.

Найбільшу кількість учасників зібрали акції в Парижі, Ліоні, Нанті і Монпельє.

Зокрема в місті Нант на заході Франції, де відбулися зіткнення поліцією, на маніфестацію «жовтих жилетів» вийшло близько 3 тисяч осіб, передає видання Ouest France.

Протестувальники розбили вітрини місцевих агентств з працевлаштування та Молодіжної економічної палати Франції - поліція застосувала сльозогінний газ і водомети для їхнього розгону, затримані 26 осіб.

Крім того розпочато розслідування проти автомобіліста, який погрожував направити машину на кількох правоохоронців.

У місті Ліон на сході Франції на вулиці вийшли приблизно 2,5 тисячі «жовтих жилетів». Під час маніфестацій були розбиті вітрини та зруйновані кілька трамвайних зупинок. Там поліція також застосувала сльозогінний газ.

У префектурі місцевої поліції повідомили, що в результаті зіткнень постраждали 10 поліцейських, затримано вісім учасників протесту.

Нагадаємо, 1 травня в Парижі на черговому мітингу «жовтих жилетів» сталися зіткнення протестувальників з поліцією. Співробітникам правоохоронних органів довелося застосувати сльозогінний газ. Було затримано понад 160 осіб.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: