У Парижі поновилися акції протесту «жовтих жилетів»

Читать на русском
У столиці Франції закриті для демонстрантів Єлисейські поля, площа Зірки, квартали Єлисейського палацу, площі Згоди і Національних зборів.

У французьких містах Париж і Руан проходять три маніфестації «жовтих жилетів».

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє ТАСС у суботу, 6 квітня.

У Франції відразу три міністри пішли у відставкуПрезидент Франції Емманюель Макрон заявив, що три міністри покинули уряд країни. Нестабільна ситуація в країні позначається й на роботі кабміну.

Перша колона в Парижі з понад 400 осіб сформувалася на Площі Республіки. Її очолює один із лідерів руху «жовтих жилетів» Ерік Друе, якого в ході таких акцій уже неодноразово затримувала поліція.

Над натовпом підняті транспаранти з гаслами: «Макрон - у відставку», «У важкі часи ми протестуємо проти нашого тяжкого становища», «Забезпечте майбутнє нашим дітям».

Поліцією ще до виходу колони були затримані кілька людей, які приховували свої обличчя, що заборонено новим законом із боротьби з погромниками і карається штрафом €1,5 тис. та терміном тюремного ув'язнення на один рік.

Усього, як повідомила префектура поліції, перед виходом маніфестацій у столиці проведено перевірки 6075 людей. На місця маніфестацій заборонено проносити протигази і будь-які предмети, які можуть слугувати зброєю.

Друга, більша, колона вийшла із Площі 18 червня 1940 року, розташованої біля хмарочосу кварталу Монпарнас. Її очолює ще один лідер «жилетів», колишня учасниця театральної трупи Софі Тісьє.

У Парижі указом префекта закриті для демонстрантів Єлисейські поля, площа Зірки, квартали Єлисейського палацу, площі Згоди і розташованої поряд із нею Національних зборів.

Ще до паризьких маніфестацій велика акція почалася в Руані. Вона проводиться незважаючи на заборону місцевої влади. Це великий регіональний зліт «жовтих жилетів», в ході якого дуже ймовірні сутички з поліцією. Із самого початку маніфестації її учасники почали вигукувати гасла, що закликають президента Франції Еммануеля Макрона залишити свою посаду.

Нагадаємо, минулими вихідними в Парижі відбулися зіткнення поліції із протестувальниками. Тоді силовики затримали 32 людини.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: