Протести у Франції: активність «жовтих жилетів» знижується

Читать на русском
Маніфестації руху жовтих жилетів під час 21-ї протестної акції зібрали в суботу, 6 квітня, по всій Франції 22,3 тис. осіб, а  в Парижі - 3,5 тисяч.  Організатори кажуть, що влада применшує показники.

Маніфестації руху «жовтих жилетів» під час 21-ї протестної акції зібрали в суботу, 6 квітня, по всій Франції 22,3 тис. осіб, а в Парижі - 3,5 тисяч.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомило міністерство внутрішніх справ країни.

«Жовті жилети» провели 20-ту акцію: як довго ще триватимуть протестиЖовті жилети провели 20-ту щотижневу акцію у Франції. Антиурядові протести проводяться з осені 2018 року.

Минулої суботи, 30 березня, було зареєстровано 33,7 тис. загалом у країні, з них у Парижі - 4 тисячі.

Організатори ставлять під сумнів ці дані і заявляють, що їхніх прихильників на вулицях французьких міст цього разу було 73,4 тис., а під час попередньої акції вони нарахували 102,7 тис. учасників. До завершення акції префектура поліції Парижа заявила про 43 затримання і 14,9 тис. превентивних контролів і оглядів, хоча французькі ЗМІ називають ці цифри попередніми.

Деяка напруженість виникла в паризькому кварталі Дефанс, коли поліція зажадала, щоб протестуючі розходилися. Разом з тим, за повідомленням телеканалу TF1, серйозні інциденти цієї суботи у французькій столиці зареєстровані не були завдяки масовій присутності поліцейських і жандармів.

Телеканал BFMTV назвав слабкою мобілізацію «жовтих жилетів» цієї суботи в Бордо - одному з головних оплотів руху.

Раніше експерти розповіли «Слову і Ділу», що протести триватимуть щонайменше до виборів до Європарламенту.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: