Протести «жовтих жилетів» заборонять у центрі Парижа

Читать на русском
Французька влада заборонятиме акції на Єлисейських полях у Парижі і в деяких інших районах міста після того, як минулими вихідними там мали місце заворушення та акти вандалізму.
Фото «Слово і Діло».

Французька влада заборонятиме акції на Єлисейських полях у Парижі і в деяких інших районах міста після того, як минулими вихідними там мали місце заворушення та акти вандалізму.

Як пише «Слово і Діло», про це заявив прем'єр-міністр Франції Едуар Філіпп, передає DW.

«З наступної суботи і кожного разу, коли це буде необхідно, ми заборонятимемо демонстрації від імені «жовтих жилетів» в районах, що найбільше постраждали, як тільки дізнаємося, що там будуть присутні екстремісти із намірами вчиняти насильство», - підкреслив прем'єр.

Зазначається, що через випадки насильства під час останніх протестів у відставку був змушений піти керівник поліції Парижа Мішель Дельпує.

За словами Едуара Філіппа, французький президент Еммануель Макрон 20 березня призначить новим шефом поліції Парижа префекта департаменту Жиронда Дідьє Лаллеманта.

Нагадаємо, 16 березня «жовті жилети» загострили ситуацію в Парижі. Протестувальники руху «жовтих жилетів» спалили принаймні одне авто, скоювали небезпечні для життя підпали, розбивали вітрини розкішних магазинів та атакували поліцію.

Поліція спробувала стримати демонстрантів сльозогінним газом і водометами. Пожежні машини погасили два палаючі кіоски для газет, які були підпалені.

Як відомо, зростання цін на паливо викликав хвилю протестів серед автомобілістів. Масові акції протесту почалися 17 листопада 2018 року по всій Франції. Ініціаторами виступили звичайні жителі країни, в подальшому їх підтримав ряд профспілок і політичних партій.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: