Макрон представить нові заходи у відповідь на протести «жовтих жилетів»

Читать на русском
Президент Франції Еммануель Макрон у понеділок увечері, 15 квітня, виступить на телебаченні, щоб оголосити ряд змін в політиці.

Президент Франції Еммануель Макрон у понеділок увечері, 15 квітня, виступить на телебаченні, щоб оголосити ряд змін в політиці, заснованих на відгуках, отриманих протягом двох місяців публічних консультацій через протести «жовтих жилетів».

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на AFP.

«Жовті жилети» провели 20-ту акцію: як довго ще триватимуть протестиЖовті жилети провели 20-ту щотижневу акцію у Франції. Антиурядові протести проводяться з осені 2018 року.

Макрон має намір представити «перші конкретні заходи», які будуть ухвалені у відповідь на «занепокоєння», висловлене під час більш ніж 10 000 дебатів, котрі відбулися по всій країні, а також майже двох мільйонів пропозицій, зроблених в Інтернеті. Через два дні президент Франції дасть прес-конференцію для обговорення своїх політичних пропозицій.

Один із помічників Макрона сказав, що країна може розраховувати на «новий акт» в президентстві центристів, який буде характеризуватися «глибокими змінами».

У неділю ввечері, 14 квітня, Макрон зустрічався з прем'єр-міністром Едуардом Філіпом і членами уряду, щоб уточнити свої пропозиції.

Макрон почав свою «велику національну дискусію» щн 15 січня, для того, щоб спробувати завершити найбільшу кризу свого президентства, викликану протестами, які тривають із листопада минулого року.

Раніше Париж підрахував збитки від протестів «жовтих жилетів».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: