Макрон відповів на нові протести «жовтих жилетів»

Читать на русском
Президент Франції Емманюель Макрон зажадав прийняття «сильних рішень», щоб уникнути заворушень.

Для того, щоб заворушення і насильство на акціях «жовтих жилетів» у Парижі більше не повторилися, необхідні сильні взаємодоповнювальні рішення.

Про це на засіданні управлінської інстанції МВС з кризового впорядкування оголосив президент Франції Емманюель Макрон, передає BFM TV, пише «Слово і Діло».

На зустрічі з міністром внутрішніх справ Крістофом Кастанером, прем'єром Едуардом Філіпом і міністром юстиції Ніколь Беллубе Макрон заявив, що «те, що відбулося на Єлисейських полях, більше не називається демонстрацією».

«Є люди, які намагаються знищити республіку усіма способами», - сказав президент Франції і зажадав проаналізувати ситуацію і прийняти рішення, щоб такого не сталося.

Нагадаємо, 16 березня під час 18-ї акції «жовтих жилетів» на Єлисейських полях було підпалено, розгромлено чи просто розграбовано декілька магазинів.

Протестувальники застосовували димові шашки і палили автомобілі. У районі Тріумфальної арки частина активістів закидала поліцейських камінням. Для розгону демонстрантів співробітники правоохоронних органів застосували водомети і сльозогінний газ.

Нагадаємо, минулої суботи, 9 березня, на акції протесту руху «жовтих жилетів» у Франції вийшли близько 28,6 тисяч людей. Щонайменше 3 тисячі протестувальників вийшли на вулиці Парижу.

Крім того, у Франції на акціях «жовтих жилетів», які відбувалися 9 березня, заарештували 13 протестувальників. Демонстранти кидали в поліцію пляшки, на що у відповідь правоохоронці застосували сльозогінний газ, це призвело до сутичок між сторонами і до нових затримань.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: