«Жовті жилети» закликали прихильників зібратися на акцію

Читать на русском
Лідери руху закликали зробити Париж в суботу столицею «жовтих жилетів», в той час як в минулий раз головним містом «жилетів» була Тулуза.

«Жовті жилети» планують зібратися на чергову, 23 акцію протестів у Франції цими вихідними.

Про таке повідомляє The Local, передає Слово і Діло.

«Ми закликаємо всіх наших громадян поїхати в Париж не з миром. Що стосується Нотр-Даму, то для нього хороші мільярдери знайшли один мільярд євро, але ніхто не піклується про 140 тисяч безпритульних!», - йдеться на сторінці запланованого в Парижі заходи «Ультиматум 2» у Facebook.

І хоча деякі члени антиурядового руху пропонували скасувати акцію, у п'ятницю з новою силою пролунав заклик до проведення акцій протесту. Багато хто з «жовтих жилетів» обурений великими сумами, виділеними на ремонт у Нотр-Дамі, які, за їхніми словами, «можна було б витратити краще».

Лідери руху закликали зробити Париж в суботу столицею «жовтих жилетів», в той час як в минулий раз головним містом «жилетів» була Тулуза. Представники руху у регіонах, зокрема, в Нормандії, вже відгукнулися на цей заклик. Місце головної зустрічі в Парижі організатори акції поки тримають у таємниці.

Як повідомив глава МВС Франції Крістоф Кастанер, в цю суботу близько 60 тис. поліціянтів та жандармів стежитимуть за порядком на вулицях французьких міст.

Президент Франції Еммануель Макрон заявив, що протести «жовтих жилетів» в Парижі не будуть розганяти із застосуванням армії.

До цього, Макрон пригрозив рішучими заходами щодо «жовтих жилетів». Крім того, французький президент назвав учасників мирних акцій протесту «спільниками хуліганів».

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що понад 20 активістів руху «жовтих жилетів» засудили до позбавлення волі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: