Справа «Укргазвидобування»: суд визнав потерпілою лондонську фірму

Читать на русском
Столичний райсуд зобов'язав Національне бюро вручити лондонському офшору пам'ятку про права і обов'язки потерпілого.

Суд зобов'язав Національне антикорупційне бюро визнати потерпілою компанію Moston Properties Limited в кримінальному провадженні щодо можливих зловживань службовим становищем посадовцями ПАТ «Укргазвидобування» під час закупівлі колтюбингового комплексу.

Таке рішення 22 січня ухвалив слідчий суддя Солом'янського районного суду міста Києва Вадим Сенін, повідомляє «Слово і Діло».

Як відомо, детективи НАБУ проводять досудове розслідування за фактом можливого зловживання владою співробітниками «Укргазвидобування» при організації закупівлі колтюбингового комплексу. В Бюро зазначали, що для подачі документів на участь у торгах було надано лише два дні, через що на тендер подалися лише дві компанії, які, за інформацією детективів, опосередковано контролювала одна особа. До того ж, за версією слідства, поставлена ​​Moston Properties Limited колтюбингова установка не була придатною для видобутку газу на континенті, а її вартість була завищена на суму 2,57 млн ​​дол. Також на доведення її комплектації до такої, що дозволяє її використання «Укргазвидобуванням», необхідно додатково витратити 24 млн грн.

У вказаному провадженні адвокатом Moston Properties Limited подано до НАБУ клопотання про визнання фірми потерпілою та зобов'язати детектива вручити їм пам'ятку про права та обов'язки потерпілих.

Нагадаємо, Moston Properties Limited домоглася стягнення боргу з «Укргазвидобування» за вказаний контракт. Водночас САП відмовили в забезпеченні позову за контрактом «Укргазвидобування» з офшором.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: