НАБУ обшукало представника фірми Moston Properties у справі «Укргазвидобування»

Читать на русском
У Національному бюро вирішили обшукати представника скандальної лондонської фірми в справі скандальної покупки Укргазвидобування.

Детективи Національного антикорупційного бюро провели обшук у представника Moston Properties Limited Артема Сідєльнікова в межах кримінального провадження про купівлю ПАТ «Укргазвидобування» колтюбингового комплексу.

Про це йдеться в рішенні Солом'янського районного суду міста Києва, повідомляє «Слово і Діло».

За версією слідства, працівники «Укргазвидобування» зловживали службовим становищем при організації купівлі колтюбингового комплексу. В Бюро зазначали, що для подачі документів на участь у торгах було надано лише два дні, через що на тендер подалися лише дві компанії, які, за інформацією детективів, опосередковано контролювала одна особа. До того ж, за версією слідства, поставлена ​​Moston Properties Limited колтюбингова установка не була придатною для видобутку газу на континенті, а її вартість була завищена на суму 2,57 млн ​​дол. Також на доведення її комплектації до такої, що дозволяє її використання «Укргазвидобуванням», необхідно додатково витратити 24 млн грн.

Як вважає НАБУ, Сідєльніков міг бути причетним до кримінального правопорушення, оскільки був представником Moston Properties Limited. У зв'язку з цим на підставі рішення суду детективи 13 вересня провели обшук у його квартирі та вилучили три мобільних телефони: iPhone 7, iPhone X і BLU. 14 вересня НАБУ подало клопотання про арешт цих телефонів. Однак суд відмовив, оскільки немає постанови про визнання їх речовими доказами.

Після цього він подав скаргу про бездіяльність НАБУ через неповернення телефонів. Суддя її задовольнив і зобов'язав НАБУ повернути телефони.

Нагадаємо, Moston Properties Limited домоглася стягнення боргу з «Укргазвидобування». Раніше САП відмовили в забезпеченні позову за контрактом «Укргазвидобування» з Moston Properties Limited.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: