Суд розгляне позов САП до «Укргазвидобування»

Читать на русском
Столичний Госпсуд призначив на липень засідання за позовом Антикорупційної прокуратури про визнання недійсним угоди держкомпанії.
Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП)фото: «Слово і Діло»

Суд призначив на 2 липня підготовче засідання за позовом Спеціалізованої антикорупційної прокуратури до ПАТ «Укргазвидобування» про визнання недійсним контракту компанії з Moston Properties Limited.

Таке рішення 1 квітня ухвалив Господарський суд міста Києва, повідомляє «Слово і Діло».

«Підготовче засідання у справі призначити на 2 липня о 11:00. Викликати у підготовче засідання представників учасників справи. У відповідності до ст. 60 ГПК України надати документи, що підтверджують повноваження представників учасників справи», – йдеться в рішенні суду.

Як відомо, український суд зобов'язав «Укргазвидобування» сплатили Moston Properties Limited понад 67 мільйонів гривень боргу за поставлений у 2015 році колтюбинговий комплекс. Паралельно САП подала позов про визнання недійсним цього контракту.

Також, детективи НАБУ розслідують можливе зловживання службовим становищем посадовців «Укргазвидобування» при організації купівлі колтюбингового комплексу. В Бюро зазначали, що для подачі документів на участь у торгах було надано лише два дні, через що на тендер подалися лише дві компанії, які, за інформацією детективів, опосередковано контролювала одна особа. До того ж, за версією слідства, поставлена ​​Moston Properties Limited колтюбингова установка не була придатною для видобутку газу на континенті, а її вартість була завищена на суму 2,57 млн ​​доларів. Також на доведення її комплектації до такої, що дозволяє її використання «Укргазвидобуванням», необхідно додатково витратити 24 млн грн.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: